krenula kapati podrška

HSU za Zorana Milanovića: Podržali smo ga zbog dosadašnje suradnje, vrijednosnog sustava, ali i karaktera

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 08.07.2019 14:06
  • Objavljeno 08.07.2019 u 13:19
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nakon što je i službeno postao SDP-ov predsjednički kandidat, i druge stranke počele su davati podršku Zoranu Milanoviću

Središnji odbor HSU-a na svojoj je sjednici odlučio na predstojećim predsjedničkim izborima podržati SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, izvijestili su iz te stranke.

'HSU nastavlja stratešku suradnju sa SDP-om u okviru Deklaracije o dobrom društvu u cilju ostvarivanja promjena u Hrvatskoj u sljedećem izbornom ciklusu. HSU će u skladu s ovom strateškom odlukom biti aktivni sudionik predstojećih predsjedničkih izbora. Ovaj je čin za Hrvatsku stranku umirovljenika očekivan slijed događaja s obzirom na to da smo bili partneri u koalicijama (Kukuriku, Hrvatska raste, Narodna)', stoji u priopćenju.

U HSU-u tvrde da njihova suradnja sa SDP-om kada je na čelu bio Zoran Milanović itekako ima rezultate.

'Godine 2011. nastavili smo usklađivanje mirovina koje su prije toga dvije godine bile zamrznute.Predizborno obećanje da ćemo ukinuti povlaštene mirovine za saborske zastupnike, članove Vlade i suce Ustavnog suda ispunili smo na samom početku mandata 2011. godine. Poboljšali smo Zakon o mirovinskom osiguranju na način da smo pravičnije odredili penalizaciju te omogućili umirovljenicima rad na pola radnoga vremena što je izazvalo lavinu optužbi od strane tadašnje oporbe, današnje vlasti. Uveli smo kategoriju mirovine za umirovljenike s dugogodišnjim stažom (60 godina života, 41 staža) koji odlaze u mirovinu bez penalizacije. Ne manje važno, učinili smo održivim sustav dopunskoga zdravstvenog osiguranja definiranjem jedinstvene cijene police u iznosu od 70 kuna. Ta cijena i danas odgovara kako osiguranicima tako i osiguravatelju. Učvrstili smo dopunsko zdravstveno osiguranje na temelju međugeneracijske solidarnosti. Uredno smo završili isplatu svih obaveza u procesu obeštećenja umirovljenika s tim da smo 2015. godine od preostalih sredstava umirovljenicima isplatili božićnicu iz umirovljeničkog fonda', pobrojali su u HSU-u.

  • +43
  • +40

Zoran Milanović

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Odluku o podršci temeljimo na dosadašnjoj suradnji, vrijednosnom sustavu, ali i karakteru kandidata. Poučeni zajedničkim radom i djelovanjem, sigurni smo da će se Zoran Milanović kao predsjednik brinuti o dobrobiti svih građana Republike Hrvatske', zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!