RIJEKA

HSU istupio iz koalicije predvođene SDP-om

08.04.2009 u 21:40

Bionic
Reading

Riječka gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) priopćila je danas da je istupila iz koalicije osam stranaka koju predvodi SDP pa će na lokalne izbore u Rijeci izići s vlastitom listom za Gradsko vijeće

HSU je odlučio istupiti iz koalicije jer njegov dosadašnji partner SDP ni na koji način nije želio priznati izborne rezultate s parlamentarnih izbora 2007. kao polazište za broj kandidata na zajedničkoj listi. Objašnjavaju da ih je koalicija svrstala ispod HNS-a iako su 2007. dobili više glasova od njega.

Nezadovoljni su i što se SDP u tijeku pregovora, kako smatraju, 'podcjenjivački' odnosio prema njihovoj stranici i što ju je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, kako navode, nazvao isključivo interesnom skupinom i dodao da se 'gnuša gradonačelnika iz HSU-a'.

Takav način razgovora nepristojan je i politički neopravdan, posebice kad se ima na umu da 38 tisuća riječkih umirovljenika tvori četvrtinu biračkog tijela, zaključuje HSU, koji je iz sada sedmočlane koalicije istupio pet mjeseci od kada joj je pristupio. Stranka ocjenjuje također da se odnosi u takvoj koaliciji više temelje na privatnom nego na općem interesu svih građana. Osim SDP-a u toj su koaliciji i HNS, IDS, HSLS, HSS, ARS i SDA.