TRZAVICE BANDIĆ - MILANOVIĆ

HSS poziva zagrebački SDP da se uozbilji

12.06.2009 u 16:18

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) grada Zagreba Darko Vuletić pozvao je danas SDP-ovce da se konačno dogovore te sazovu sastanak svih stranaka i nezavisnih lista koje su ušle u Gradsku skupštinu kako bi 'konstituirajuća sjednica sazvana za 17. lipnja prošla bez problema'

Vuletić je rekao da je vrlo važno kako će se konstituirati Gradska skupština, ali vrlo čudnim smatra to što dosad najjača stranka (SDP) još nije pozvala gradske zastupnike da se prije 17. lipnja dogovore kako će birati predsjednike, potpredsjednike, članove odbora itd.

'Znači da je definitivno došlo do raskola u SDP-u, pa ni sam ne znam tko bi trebao sazvati nas zastupnike - Milanović ili Bandić', istaknuo je Vuletić. Ocijenio je da je to unutarstranačka borba koju ne bi htio komentirati, pri čemu je upozorio da će vrlo brzo utjecati na rad Gradske skupštine i život Zagreba. Izrazio je zabrinutost i poručio kolegama iz SDP-a da se uozbilje.

Govoreći o rezultatima HSS-a na lokalnim izborima, Vuletić je istaknuo da je HSS na izbore izišao u koaliciji s partnerima HDZ-om i HSLS-om i da su njihove liste na svim razinama, od mjesnih odbora do Gradske skupštine, postigle relativno dobre rezultate, bolje od onih na prošlim izborima. U vijećima mjesnih odbora HSS će zastupati 118 vijećnika, a u vijećima gradskih četvrti ta će stranka imati 26 vijećnika. Vuletić je istaknuo da sva vijeća gradskih četvrti neće biti SDP-ova.

HSS će prvi put od osnutka hrvatske države djelovati u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dva mandata zaredom te će u ovom sazivu imati četvoricu zastupnika - Vuletića, Nenada Matića, Stjepana Horvata i Sinišu Markulina.

Naglasio je da su se s HSLS-om dogovorili o zajedničkom klubu zastupnika koji će sa šest zastupnika biti 'treći po jačini'. Programski smo ušli u koaliciju, ali nismo vezani ni za jednu stranku, rekao je i dodao da je 'napravljena koordinacija s klubom HDZ-a'.