katastrofalna porezna politika

HSS: HDZ i Plenković su osnovni razlog izostanka stranih investicija

24.09.2018 u 12:41

Bionic
Reading

HSS je u ponedjeljak ocijenio da je izjava premijera Andreja Plenkovića o nižoj cijeni rada u Hrvatskoj kao svojevrsnoj prednosti za strana ulaganja 'možda najskandaloznija do sada', ustvrdivši da u Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog korupcije i korumpiranog sudstva, katastrofalne porezne politike i loših propisa i da su Plenković i HDZ osnovni razlog izostanka stranih investicija

"Izjava predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kako male plaće radnika u Hrvatskoj trebaju biti stimulans za strane ulagače, možda je i najskandaloznija do sada," stoji u priopćenju kojim HSS, kako navodi, reagira na izjavu u kojoj Plenković poziva strane investitore da ulažu u Hrvatsku jer su Hrvati jeftinija radna snaga nego radnici u Europskoj uniji.

U Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog katastrofalne porezne politike, zbog korupcije na svim razinama, zbog anarhičnog i kontradiktornog zakonodavstva i “milijun” suludih parafiskalnih nameta, poručuje HSS.

"U Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog HDZ-a i Andreja Plenkovića koji ga trenutačno vodi, a upravo su oni prvi pokrovitelji svega navedenog, posebice lopovluka i korupcije. Cijena rada, pored svega navedenoga, sigurno neće potaknuti strana ulaganja. Uostalom, neće strani investitori u Hrvatskoj ulagati zbog ljubavi prema našoj zemlji već zato kako bi na nama (stranim robovima) zaradili", smatra HSS.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu u Osijeku kako se Vladina politika bazira na "trokutu", koji se sastoji od fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i investicija, poručivši kako se strukturne reforme provode i kako ne treba nasjedati na priče da reformi nema. Naveo je i kako je trošak rada u Hrvatskoj niži od prosjeka u EU. Sat rada u Hrvatskoj je dva i pol puta niži od prosjeka u EU, a 3,2 puta niži nego u Njemačkoj, što investitori gledaju. Naš je cilj da nam plaće budu više, ali trenutno, to je ako ulagač bira, svojevrsna komparativna prednost, ustvrdio je premijer.