SRB SAZVAO PRESICU

HSP odbio sirenski zov Vladimira Žirinovskog

16.07.2015 u 14:49

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare u Osijeku kako je stranka dobila službeni poziv za suradnju i partnerstvo ruske Liberalno-demokratske stranke Vladimira Žirinovskog, ali da se pozivu neće odazvati jer bi se to protivilo ideji i smislu postojanja HSP-a

Na konferenciji za novinare Srb je istaknuo kako nikakve suradnje i kontakata s tom strankom neće biti, podsjetivši kako je Žirinovski 1994. godine obišao velikosrpska osvajanja u Hrvatskoj i privremeno okupirane teritorije te u pratnji episkopa Atanasija Jeftića izrazio želju za stvaranjem pravoslavne federacije, od Knina do Vladivostoka.

Dodao je kako je Žirinovski tijekom velikosrpskog napada na BiH sa zločincem Željkom Ražnjatovićem Arkanom potpisao sporazum o vojnoj suradnji.

'Posve je jasno da je smisao političkog djelovanja HSP-a zaštita hrvatskih nacionalnih interesa, suvereniteta i državne cjelovitosti i da nam ne pada na pamet surađivati s političkom strankom, čiji su ciljevi suprotni ciljevima i smislu postojanja HSP-a', kazao je Srb.

Komentirajući novi paket pomoći EU Grčkoj u sklopu kojeg bi, ako bude usvojen, Hrvatska unatoč protivljenju ministra financija Borisa Lalovca morala platiti 50 milijuna eura, Srb je kazao kako je HSP i ranije upozoravao da će Hrvatska imati različitih obveza plaćanja prema EU, na koje neće moći utjecati jer će biti preglasana.

Protiv toga prosvjedujemo, i zbog toga smo se protivili ulasku Hrvatske u EU, dodao je Srb.