KONZERVATIVNO GUŽVANJE

HSP: Na desnici ima puno plaćenika

09.10.2011 u 20:38

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb izjavio je danas na konferenciji za novinare u Splitu u vezi sa srbijanskim optužnicama protiv hrvatskih branitelja, kako je riječ o smišljenoj srbijanskoj politici kojoj je cilj osnažiti međunarodni položaj Srbije na štetu Hrvatske, ali i drugih zemalja – BiH i Kosova, koje su bile žrtve srpske agresije

Hrvatskoj vlasti zamjetio je što nije prepoznala tu politiku i na nju adekvatno odgovorila.

Predsjednik HSP-a, koji je u Splitu bio nazočan predstavljanju nositelja liste HSP-a za 10. izbornu jedinicu, procijenio je kako se srbijanski sudovi ponašaju lukavo, znajući da će Republika Hrvatska, kada postane članicom Europske unije, morati provoditi europski uhidbeni nalog.

Predsjednik HSP-a tvrdi da je ta stranka već ranije na vrijeme upozoravala da se u Srbiji vode procesi 'protiv nekoliko stotina hrvatskih branitelja', ali to nitko nije htio slušati.

Odgovarajući na novinarske upite predsjednik HSP-a Danijel Srb je istaknuo kako HSP ne može nikoga spriječiti da se kandidira na izborima, ali je ocijenio da se time stvara gužva u konzervativnom političkom spektru.

'Mnogi od njih su plaćeni da nanesu štetu desnom biračkom tijelu, jer je cilj stvoriti dojam da na desnici ima puno stranaka od kojih nijedna ništa ne vrijedi te ne treba trošiti glasove', kazao je Srb. Nije precizirao na koga misli da su 'plaćeni'.

Nositelj liste HSP-a za 10. izbornu jedinicu je Ivan Protrka