ODLUKA JE NA MINISTARTVU

HSP i dalje stranka s dva predsjednika, Bauk će odbiti oba?

08.01.2014 u 13:34

Bionic
Reading

Nakon što se cijeli slučaj razvukao gotovo četiri mjeseca, Ministarstvo uprave do kraja ovoga mjeseca trebalo bi donijeti odluku o raskolu u HSP-a

Drugim riječima, je li legitiman izvanredni sabor HSP-a koji su sazvali i 21. rujna u Osijeku održali članovi Predsjedništva stranke na kojemu je za predsjednika izabran Josip Matković; ili sisački izvanredni sabor koji je istodobno, uz pomoć Glavnog stana, sazvao predsjednik HSP-a Daniel Srb, a na kojemu je on reizabran za predsjednika.

Resorni ministar Arsen Bauk još jesenas potvrdio je kako su obje strane u predviđenom zakonskom roku od održavanja sjednica njima dostavile zahtjev za izmjenom sastava Predsjedništva stranke, piše Glas Slavonije


'Obje strane dostavile su zapisnike sastanka i zahtjeve za registracijom članova upravnog tijela, a i od jednih i od drugih zatražili smo dodatnu dokumentaciju i očitovanja. Tko je od njih u pravu, odlučit ćemo nakon što pregledamo sve relevantne dokumente i pravilnike', naglasio je još jesenas Bauk.

'Iako se odnose na isti predmet, tehnički i pravno gledano riječ je zapravo o dva slučaja. Rok za odluku o zahtjevu koju nam je podnio Matković je 29. siječnja, a za onaj koji nam je podnio Srb kraj veljače. No pokušat ćemo za oba slučaja odluku donijeti u što skorije vrijeme, do kraja mjeseca', istaknuo je ministar.