PLJAČKA U POLICIJI

HSP AS traži ostavku ministra Orepića

24.04.2016 u 19:03

Bionic
Reading

HSP Ante Starčević zatražio je ostavku ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Smatraju da je izravno odgovoran za krađu u sjedištu policije i slučaj Dolački

'Još 5. travnja izjavio sam da se neće pronaći lopovi koji su pokrali policiju. Odgovornost za to snosi upravo ministar Vlaho Orepić. Nije smijenio stare kadrove, a upravo je ta ekipa s Dolačkim na čelu novac davno uzela. Već sam rekao da novac nećemo naći, lopova nije bilo i pozivam ministra da podnese ostavku', poručio je Pero Ćorić, saborski zastupnik HSP AS-a na N1 televiziji.

Smatra da bi u svim demokratskim zemljama ministar odavno podnio ostavku.

'To ne znači da imam nešto protiv naših političkih kadrova, no upravo sporost i tromost Mosta nas je dovela do ovoga gdje smo sada. Nas građani nisu izabrali jer smo ljepši od bivše vlade, nego jer smo sposobniji', dodao je Ćorić.

Naveo je da neće dopustiti da vlada Tihomira Oreškovića nosi epitet 'nesposobna' i da sve što se zadnjih dana događa dokazuje da se Vlaho Orepić nije uspio dobro ekipirati.

'Mislim da je Most dobio odličan izborni rezultat, ali sam već isticao da je kadroviranje daleko najbitnija stvar, s vrlo jasnim ciljem, da građanima Hrvatske donesemo boljitak. U prvom redu pozivamo one kojima je on ministar da se očituju o tome smatraju li da je snosio odgovornost za ovo. Pozivamo i da Vijeće za suradnju sazove sjednicu na kojoj ćemo iznositi stavove', zaključio je Ćorić.