POTEZ LIBERALA

HSLS-ovac Budimir dao potporu Mrak Taritaš i izazvao potres

18.11.2016 u 17:00

Bionic
Reading

Josip Budimir, član HSLS-a i ekonomski strateg te stranke pojavio se prije nekoliko dana na predstavljanju kandidature Anke Mrak Taritaš (HNS) za zagrebačku gradonačelnicu. Što je član stranke, koja za gradonačelnicu podržava nezavisnu Sandru Švaljek, radio u konkurentskom taboru, dolazi li do raskola kod liberala ili je sve to uvertira u rušenje šefa HSLS-a Darinka Kosora, kako je napisao jedan tjednik, od Budimira nismo doznali jer na pozive i poruke nije odgovarao

Mrak Taritaš za tportal je kazala kako je ona Budimira pozvala da dođe i da joj je drago što se odazvao.

'Ovo nema veze s HNS-om i HSLS-om, Budimira znam dugi niz godina, a meni je zanimljiva podrška što šireg kruga ljudi, iz svih resora, a on je dolaskom došao dati podršku meni i to mi imponira, i tu je početak i kraj. Došao je isključivo kao stručnjak i to nema veze sa strankama', navela je Mrak Taritaš.

Misli li da je tim potezom Budimir uzdrmao HSLS, Mrak Taritaš napominje kako ona u njihove odnose neće ulaziti.

'HSLS ima svoj put. Moja su vrata otvorena svim ljudima koji imaju nešto za reći i koji se mogu prepoznati u mom programu. Želja mi je okupiti što veću platformu stručnih ljudi', naglasila je Mrak Taritaš.

HSLS ima svoj put

Upitana vidi li Budimira, ako postane gradonačelnica, u svom užem timu, kazala je kako u ovom trenutku ni s kim na tu temu nije razgovarala.

'To ću učiniti kad za to dođe vrijeme. Sad su svi dobrodošli na programskoj razini, a naravno da će se onima koji su najbolji ponuditi nešto više', kazala je Mrak Taritaš.

Darinko Kosor istaknuo je da je bio upoznat s činjenicom da će se član njegove stranke naći na predstavljanju kandidature Mrak Taritaš.

'Nazvao me je i rekao da će ići tamo jer ga je ona pozvala. Sve ostale viceve koji su o meni i stranci napisani u tom tjedniku ne bih komentirao', zaključio je Kosor.