'HUŠKAČKA NEKULTURA'

HSLS osudio napad na stranačke prostorije HDZ-a u Bjelovaru

15.12.2021 u 22:35

Bionic
Reading

Bjelovarski HSLS osudio je u srijedu navečer napad na stranačke prostorije bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, kao i bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu

Na stranačke prostorije Bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a u Bjelovaru, u koje je neki dan provaljeno, danas popodne je bačena zapaljiva naprava, a policija je izvijestila da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Gradska organizacija HSLS-a Bjelovar oštro osuđuje bilo koji oblik nasilja i netolerancije u društvu, priopćili su večeras iz te stranke.

'Ovih smo dana svjedočili nizu uvredljivih komentara na društvenim mrežama upućenim našim liječnicima, nasrtanju prosvjednika na zaposlenike Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog četvrtka, prije tri dana provali u prostorije HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije koje su devastirane, a danas napadu na sjedište bjelovarskog HDZ-a, prilikom čega je bačena zapaljiva naprava. Svi ovi događaji vjerojatno nisu povezani, ali su neprihvatljivi i velikoj većini građana neshvatljivi', naveli su iz bjelovarskog HSLS-a.

Poručuju da se 'kritička kultura ne smije zamijeniti huškačkom nekulturom i nasiljem, koje nije nikad pridonijelo rješavanju bilo kakvih problema kako pojedinca, tako i društva u kojem živimo'.

Od nadležnih tijela očekuju da što prije otkriju počinitelja ili počinitelje.