ZADARSKI BRANITELJI ZA BANDIĆA

'Hrvatskoj ne treba Mesić poslije Mesića'

29.12.2009 u 16:34

Bionic
Reading

Čelnici deset zadarskih braniteljskih udruga u utorak su pozvali članstvo da u drugom krugu predsjedničkih izbora podrže Milana Bandića. U uskoj suradnji s Bandićevim stožerom u Zadru, branitelji su pozdravili i stav zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića prema kojem je Bandić bolji izbor od Ive Josipovića, kako za državu, tako i za Zadar

'Vrhovni zapovjednik OSRH ne može biti netko tko je o Haagu i hrvatskim generalima govorio kao Ivo Josipović. Želimo predsjednika koji neće pričati viceve i koji neće biti agnostik. Smatramo da je za branitelje i za naše zajedništvo ovo ključan trenutak i zato dajemo apsolutnu potporu Bandiću i pozivamo članove naših udruga i njihove obitelji da mu daju svoj glas', rekao je dopredsjednik HVIDRE Zadar Klaudio Vidaić, dodajući da Hrvatskoj 'ne treba Mesić poslije Mesića'.

U Bandićevom stožeru u Zadru okupljaju se braniteljske udruge HVIDRA Zadar, Specijalna policija Poskoci, Udruga maloljetnih dragovoljaca, Udruga Žene u Domovinskom ratu, Udruga veterana 4. gardijske brigade, županijska udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski, Središte gardijsko za specijalističku obuku dočasnika 'Damir Tomljanović Gavran', Hrvatska sloga, Udruga zadarskih tenkista i Udruga Prvi hrvatski redarstvenik.

Međutim, iako se u Zadru u utorak govorilo o 'mobilizaciji svih braniteljskih udruga iz cijele Zadarske županije' u zajedničkoj potpori Bandiću, iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koja okuplja osam braniteljskih udruga, čuo se drukčiji stav.

'Ja ću osobno svoj glas dati Milanu Bandiću, ali nemam pravo sugerirati nikome od članova Koordinacije za koga će glasati', kaže predsjednik Koordinacije Ante Martinac.

'Nikada nismo javno podržali ni jednu stranačku opciju ni na kojim izborima, mi za to nemamo legitimitet. Takva je naša praksa oduvijek, bez obzira o kojim se izborima radilo. U tom smislu Koordinacija ni sada nije zauzela stav', naveo je Martinac.

Prema nekim najavama, neki čelnici od osam braniteljskih udruga iz Koordinacije ipak će se pojaviti u Bandićevom stožeru u Zadru. Prema tim istim najavama, prvi će se skup potpore održati već danas u 18 sati i 30 minuta u zadarskom Bandićevu stožeru u hotelu Kolovare.