veliki iskorak

Hrvatsko katoličko sveučilište upisat će najesen studente medicine

06.05.2021 u 17:16

Bionic
Reading

Hrvatsko katoličko sveučilište upisat će najesen studente integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine, priopćeno je s HKS-a u četvrtak. Studenti tijekom studija ostvaruju ukupno 360 ECTS bodova, a nakon šest godina studija stječu akademski naziv doktor odnosno doktorica medicine.

HKS u prvu godinu planira upisati do 43 studenta, od čega je upisna kvota za državljane Europske unije 40 studenata. Jedno je upisno mjesto predviđeno za strane državljane, potom za pristupnike s pravom prednosti te za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Troškovi studija za studenta iznose 38.000 kn po godini studija.

V.D. dekana Medicinskog fakulteta HKS-a Dalibor Karlović, redoviti profesor i predstojnik Klinike za psihijatriju KBC-a Sestre milosrdnice, izjavio je da je HKS i studij medicine mjesto na kojem će studenti osim akademskog puta stjecanja stručnih kompetencija dobiti zajednicu na koju se uvijek mogu osloniti, a koja njeguje pozitivno ozračje za napredovanje ne samo kao studenta već kao cjelovite osobe.

Studij medicine izvodit će se sukladno Dopusnici Ministarstva znanosti i visokog obrazovanja od 12. lipnja 2020. godine.

Studij nastoji u Hrvatsku uvesti inovativan sustav suvremene medicinske izobrazbe koja ustraje na razvijanju humanističkih aspekata medicine, skrbi usredotočenoj na bolesnike te društvenoj odgovornosti i ranom uvođenju studenata u kliničku nastavu, kaže se u priopćenju HKS-a.