tužna vijest

Hrvatski vojnik u Afganistanu preminuo od ozljeda: Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac

24.07.2019 u 13:03

Bionic
Reading

Pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO-voj misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu preminuo je u srijedu oko podneva od teških ozljeda opasnih po život zadobivenih rano jutros tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, izvijestilo je Ministarstvo obrane

Riječ je o pripadniku specijalnih snaga J.B., rođenom 1992. godine, koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja afganistanskih sigurnosnih snaga. Nakon ranjavanja pružena mu je maksimalna pomoć u američkoj bolnici u gradu Bagramu, no zbog težine ozljeda ipak je preminuo.

Preminuli je prvi hrvatski vojnik koji je poginuo u nekoj misiji u kojoj sudjeluje Hrvatska vojska.

Iz MORH-a i HV-a još su jednom izrazili žaljenje te su oštro osudili napad na hrvatske vojnike, dodajući kako je istraga o jutrošnjem napadu u tijeku.

Ministar obrane Damir Krstičević posjetio je obitelj preminulog pripadnika Hrvatske vojske i uputio sućut obitelji.

'U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika. Počivao u miru', stoji u pismu sućuti koje je poslao Krstičević.