PREMIJER O NAPADU U AFGANISTANU

Plenković: Ovo je prvi incident ovih razmjera, radit ćemo sve na tome da vojnici što prije dođu u Hrvatsku

24.07.2019 u 11:57

Bionic
Reading

Na uvodnom dijelu sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se i na napad na hrvatske vojnike u Afganistanu, u kojem su u napadu bombaša-samoubojice teško ranjena tri hrvatska vojnika

'Hrvatska vojska je u misiji da obučava, bude potpora afganistanskim snagama sigurnosti. Nažalost, u ovom napadu ozlijeđena su tri hrvatska vojnika. Mi, naravno, osuđujemo napad koji se dogodio. Naši časnici su u kontaktu s obiteljima ozlijeđenih hrvatskih vojnika, njima se pruža medicinska pomoć. U prvom incidentu ovakve vrste i ovakvih razmjera u 16 godina, koliko je Hrvatska vojska u Afganistanu, izvješćivat ćemo hrvatsku javnost u vezi s njihovim zdravstvenim stanjem i raditi na tome da vojnici što prije dođu u Hrvatsku', rekao je Plenković.

Premijer se također osvrnuo na aktivnosti u Saboru u vezi s novim ministrima te imenovanjem dvaju potpredsjednika Vlade. 'Želim čestitati Davoru Božinoviću i Zdravku Mariću te poželjeti dobrodošlicu novim ministrima. Zahvaljujem na vrlo jasnoj i čvrstoj potpori od čak 82 ministra u Saboru. Od dosadašnjih, ali i novih članova Vlade očekujem da predano radimo na ispunjenju programa Vlade', rekao je Plenković te se zahvalio i dosadašnjim ministrima.

U nastavku otvorenog dijela sjednice Vlade donesen je zaključak o prebrojavanju potpisa referendumske inicijative '67 je previše', kojim je ministar uprave Ivan Malenica naložio prebrojavanje potpisa.