RESOLUTE SUPPORT

Hrvatski vojnici u Afganistanu proslavili Uskrs, obiteljima poručili da ostanu doma

12.04.2020 u 19:34

Bionic
Reading

Pripadnici i pripadnice 12. hrvatskog kontingenta u misiji Resolute Support u Afganistanu proslavili su u nedjelju najveći kršćanski blagdan, Uskrs, a u čestitki su svojim obiteljima poručili da ostanu doma, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Zapovjednik 12. hrvatskog kontingenta brigadir Ivica Matanović i vojni kapelan don Branko Čagelj tom su prigodom zaželjeli sretan i blagoslovljen Uskrs, a pripadnici kontingenta poslali su uskršnju čestitku obiteljima u Hrvatskoj i poručili im da ostanu doma.

Na uskršnje jutro, na svetoj misi, jedan pripadnik 12. hrvatskog kontingenta primio je sakrament Svete potvrde, nakon čega je upriličen uskršnji doručak, stoji u priopćenju.

Tijekom Velikog tjedna pripadnici kontingenta pripremali su se za obilježavanje blagdana kroz sakramente svete ispovijedi te večernje mise koje je predvodio vojni kapelan Branko Čagelj.

Sve aktivnosti u kampu Marmal provedene su poštujući propisane mjere zaštite i prevencije protiv COVID-19, stoji u priopćenju Ministarstva obrane.