PRED VELEPOSLANSTVOM

Hrvatski Ukrajinci organiziraju prosvjed protiv Rusije

03.03.2014 u 14:23

Bionic
Reading

Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj kao krovna orgnaizacija Ukrajinaca u našoj zemlji organizirat će prosvjed pred ruskim veleposlanstvom u srijedu u Zagrebu, zbog ruske intervencije u Ukrajini...

Predviđeno je okupljanje u srijedu u 16.30 na Trgu bana Josipa Jelačića, a potom će se krenuti prema Ruskom veleposlanstvu.

'Obzirom na izuzetne složene dramatične okolnosti u Ukrajini, poput okupiranja Krima od strane ruske vojske, narušavanja neovisnosti, suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine od strane Ruske Federacije, pozivamo sve patriotski orijentirane Ukrajince, hrvatske građane i prijatelje Ukrajine da se pridruže mirnom prosvjedu podržavajući pravo naroda Ukrajine da odluči o svojoj budućnosti bez miješanja izvana', istaknula je Marija Semenjug Simeunović.

Procjenjuje se da je invazija na Krim izvršena sa 6.000 pripadnika zračnih i kopnenih snaga. Situacija je zabrinjavajuća, informacije su i koje u svakodnevnom kontaktu članovi Udruge dobivaju od prijatelja i obitelji.

'Oni su u brizi, i plaču. Stvarno su zabrinuti i naravno da to nikome ne ide na ruku. Tamo žive Tatari, Rusi i Ukrajinci. Oni su svi zapravo dio ukrajinskog naroda.'.