SRPSKI MEDIJI TVRDE

Hrvatski obavještajci su prisluškivali Brammertza?

28.05.2011 u 10:38

Bionic
Reading

Srbijanske medije, ali i tamošnje tužiteljstvo više od zločina Ratka Mladića brine kako su to hrvatski mediji prvi objavili vijest o uhićenju Ratka Mladića. Tako se pojavila teorija da su hrvatski obavještajci navodno presreli informaciju koja je iz Srbije poslana Sergeu Brammertzu na Brijune da je Ratko Mladić uhapšen

Beogradski dnevnik Večernje novosti pišu, pozivajući se na tamošnje obavještajne izvore, da su srpski agenti tijekom akcije bili u kontaktu s glavnim srpskim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, ali i s glavnim haškim tužiteljem Brammertzom, koji su bili na konferenciji koja se održavala na Brijunima.

Tako je Serge Brammertz treba biti jedan od prvih ljudi koji je obaviješten o hvatanju najtraženijeg haškog bjegunca u selu Lazarevo, devet kilometara udaljenom od Zrenjanina, ali su vijest presreli hrvatski obavještajci i proslijedili je novinarima pišu Novosti

Tako su, na vali pobjede srpskih obavještajaca i sami upisali bod u utakmici između obavještajnih službi u regiji, zaključuju u Novostima.
'U redakciju Aktuala, redakcije u nastajanju koja se odvojila od Nacionala, stigao je SMS od nekog koga bih opisao kao osobu s najvećim mogućim kredibilitetom, pa nismo ni trenutak sumnjali u tu informaciju', rekao je novinar ovog lista Berislav Jelinić, piše beogradski Dnevnik. Tek poslije 20 minuta vijest o hapšenju imali su i ostali. Vijest je prvi objavio Business.hr jer Aktual još uvijek ne izlazi. Novosti ne vjeruju da je prisluškivan njihov glavni tužitelj Vladimir Vukčević već baš Brammertz.