“Važna društvena mreža”

Hrvatska volontira u 160 akcija

24.09.2020 u 09:54

Bionic
Reading

U Kampanji pod sloganom “Važna društvena mreža” koja traje do subote volontora se u čak 160 akcija diljem Hrvatske, a Zagrepčani pomažu u potresom stradalom Čučerju, piše u četvrtak Večernji list

Mir počinje osmijehom, ispisao je šarenim slovima street artist Mane Mei na fasadi Osnovne škole Čučerje. Prije šest mjeseci teško je stradala u potresu, ali obnovljena je pa su školarci jučer kroz prozore znatiželjno nadgledali umjetnika koji se priključio akciji u sklopu projekta Hrvatska volontira.

Provodi ga Hrvatski centar za volonterski odgoj, a obuhvaća 160 akcija koje se do 26. rujna organiziraju u cijeloj zemlji.

Zagrebački volonteri odabrali su Čučerje, naselje u blizini epicentra potresa. Nakon udara od 5,5 po Richteru među prvima se Volonterski centar Zagreb stavio na raspolaganje Uredu za upravljanje u hitnim situacijama pa otada pomažu stradalima.

Školarce iz Čučerja jučer su tako razveselili bojenjem ograde, oslikavanjem murala i sadnjom voćki, a dio sadnje šljiva, malina, kupina i trešanja “odradit” će i djeca.

"Ovdje smo od travnja i, kada smo tek došli, nije nam se činilo da je udar napravio velike štete, no kada smo ušli u kuće, shvatili smo da su ljudi ostali bez svega, što nas je potreslo. Neke obitelji i dalje žive u kontejnerima i kamp-kućicama u svojim dvorištima i nastojimo im olakšati život koliko možemo", govori Jela Prgić Zrnika, ravnateljica Volonterskog centra Zagreb, pa najavljuje i nove akcije pomaganja stradalima u obavljanju svakodnevnih poslova, donosi Večernji list.