vremenske nepogode

Hrvatska u žutoj, narančastoj, a uskoro dijelom i u crvenoj boji

16.11.2020 u 16:41

Bionic
Reading

Hrvatska je, izuzev Slavonije, u žutoj i narančastoj boji, a do kraja večeri podno Velebita i u crvenoj. Naime, tako izgleda popodnevni meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) koji označava potencijalno opasno, opasno i vrlo opasno vrijeme

I dok su u središnjoj Hrvatskoj upozorenja izdana zbog kiše na Jadranu je razlog uglavnom vjetar. Najprije jugo, a u večernjim satima i bura.

Vremenska prognoza DHMZ-a kaže da nas sutra na sjevernom Jadranu očekuje pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomično smanjenje naoblake, najprije u sjeverozapadnim predjelima.

Kiše će još biti u Slavoniji, Lici te Dalmaciji gdje je u noći i ujutro moguć i poneki izraženi pljusak. Ujutro u središnjim predjelima lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna, a još u prvom dijelu dana na jugu i jugo. Najniža temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu od 14 do 17 °C.