zajednički kandidat

Hrvatska konzervativna stranka i Hrast priključili se Ujedinjenoj desnici u Splitu

30.04.2021 u 23:22

Bionic
Reading

Koaliciji Ujedinjena desnica, koju su u Splitu činile Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti, pridružile su se za predstojeće lokalne izbore u tom gradu i Hrvatska kršćanska stranka i Hrast, priopćeno je u petak iz te koalicije.

"Ovime Ujedinjena desnica potvrđuje da je okupila istinske državotvorne stranke", navodi se u priopćenju.

Hrvatska stranka prava, Hrvatski suverenisti, Hrvatska konzervativna stranka i Hrast zajednički izlaze s listom za splitsko Gradsko vijeće, zajednički kandidat za gradonačelnika je Marijo Popović. U Ujedinjenoj desnici su uvjereni da će njihov gradonačelnički kandidat ući u drugi izborni krug.

Temelj programa koalicije je, kako su istaknuli, zadržati mlade u Splitu stvaranjem preduvjeta kao što su kvalitetnija briga o najmlađima, posao i stambeno zbrinjavanje.

"Kršćanske vrijednosti koje zagovaramo daju nam obvezu i odgovornost da kroz Gradsko vijeće provodimo sve što promiče obitelj kao stup društva i njezinu zaštitu kao i brigu o svakom čovjeku bez obzira na stranačku pripadnost i druge kriterije koji su nažalost vrijedili do sada", poručila je Ujedinjena desnica.