HDZ O TRGU MARŠALA TITA

'Hrvatska je posljednje utočište zločinaca u Europi'

23.08.2013 u 16:32

Bionic
Reading

Mladež HDZ-a podržala je danas građansku inicijativu Krug za trg u njezinim nastojanjima za promjenom imena Trga maršala Tita, navodeći kako smo u samostalnoj Hrvatskoj svjedoci posljednjeg utočišta zločinaca u civiliziranoj Europi u vidu Trga maršala Tita

'Dok čitavi uljuđeni svijet baštini antitotalitarizam kao sustav vrijednosti, vladajuće strukture 'ukrašavaju' ponajljepši zagrebački trg imenom jednog od deset najvećih komunističkih zločinaca u povijesti. I to, da stvar bude gora, s titulom 'maršala', titulom pod kojom su i počinjeni, bez suđenja, strašni masovni zločini nad hrvatskim civilima i razoružanim vojnicima', priopćila je HDZ-ova Mladež.


Zauzimajući se za opće humanističke i kršćanske vrijednosti, naglašavaju kako je svaki ljudski život podjednako vrijedan i ako svaka žrtva ima svoje ime i prezime, mjesto stradanja i svog krvnika, koji za nedjelo mora odgovarati. Poručuju kako se zločini jednog sustava ne mogu pravdati onima drugog, zločin je zločin i mora se nedvosmisleno osuditi i procesuirati.

Mladež HDZ-a zaključuje da modernu Hrvatsku nisu stvorili fašisti ni komunisti, nego ona počiva na Domovinskom ratu, jedinom istinskom slobodarskom i antitotalitarnom vrijednosnom konceptu naše suvremene povijesti.