PRAVOVREMENA AKCIJA

Hrvatska gorska služba spašavanja na Ravnoj gori spasila peteročlanu obitelj

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 18.05.2020 10:27
  • Objavljeno 18.05.2020 u 10:27
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HGSS

HGSS javlja da je izgubljena obitelj brzo locirana pomoću dijeljenja lokacije s mobilnog uređaja i pronađen je najbolji put prema jednoj od glavnih šumskih staza, gdje su ih već čekali članovi gorske službe, koji su ih potom prevezli do njihovog automobila

Kako navode iz HGSS-a, 17. svibnja 2020. u 21:30 spašavatelji stanice Varaždin zaprimili su poziv za akciju: na Ravnoj gori se izgubila obitelj - dvoje odraslih s troje djece. Srećom, nitko od njih nije bio ozlijeđen.

Obitelj je brzo locirana pomoću dijeljenja lokacije s mobilnog uređaja i pronađen je najbolji put prema jednoj od glavnih šumskih staza, gdje su ih već čekali naši članovi, koji su ih potom prevezli do njihovog automobila. Pohvalno je što su izgubljene osobe odmah kontaktirale HGSS i znale poslati svoju lokaciju spašavateljima zbog čega je akcija je brzo i sretno završena.

U 23:30 svi članovi HGSS-a, kao i spašena obitelj, bili su kod svojih automobila te su se mogli bezbrižno uputiti svojim kućama. U akciji je sudjelovalo 13 članova stanice Varaždin i kolega iz stanice Čakovec.