SUKOB NA DALMATINI

Hrvatska dobila prvi bezimeni vijadukt

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 10.06.2011 11:00
  • Objavljeno 10.06.2011 u 10:06
vijadukt ravča

vijadukt ravča

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Vijadukt Kotezi, na Dalmatini kod čvora Vrgorac, koji je posvadio dva sela i izazvao napetosti kada je preimenovan u vijadukt Bunina, od jučer je bezimeni vijadukt
Jure Divić/tportal.hr

Jure Divić/tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić/tportal.hr

Naime, vijadukt koji se u svoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli zove Kotezi u zadnji čas, dvadesetak dana prije svečanog otvaranja dionice Ravča - Vrgorac, preimenovan je u vijadukt Bunina, nakon dopisa jedne udruge HAC-u, što je izazvao negodovanje mještana Koteza preko čijeg sela prolazi 1.227 metara dugi vijadukt.

Nakon medijske objave spora koji je nastao zbog imena najvećeg vijadukta od Bosiljeva do juga Hrvatske, netko je jučer s tabli koje označavaju naziv vijadukta skinuo naziv Bunina. Službenog odgovora iz HAC-a o nazivu nema, radnici na gradilištu izbjegavaju novinare, a kuloarske priče govore kako će se vratiti prvobitni naziv Kotezi.

U međuvremenu netko je skinuo slova s table na kojoj je pisalo Bunina. Jesu li slova Bunina skinule službene osobe da bi stavile naziv Kotezi ili su natpis skinuli nezadovoljni seljani Koteza, zasad se ne zna, ali saznat ćemo uskoro, najdalje za dvadesetak dana kada će premijerka Jadranka Kosor službeno otvoriti novu dionicu Dalmatine do Vrgorca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi