SUKOB NA DALMATINI

Hrvatska dobila prvi bezimeni vijadukt

10.06.2011 u 10:06

Bionic
Reading

Vijadukt Kotezi, na Dalmatini kod čvora Vrgorac, koji je posvadio dva sela i izazvao napetosti kada je preimenovan u vijadukt Bunina, od jučer je bezimeni vijadukt

Naime, vijadukt koji se u svoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli zove Kotezi u zadnji čas, dvadesetak dana prije svečanog otvaranja dionice Ravča - Vrgorac, preimenovan je u vijadukt Bunina, nakon dopisa jedne udruge HAC-u, što je izazvao negodovanje mještana Koteza preko čijeg sela prolazi 1.227 metara dugi vijadukt.

Nakon medijske objave spora koji je nastao zbog imena najvećeg vijadukta od Bosiljeva do juga Hrvatske, netko je jučer s tabli koje označavaju naziv vijadukta skinuo naziv Bunina. Službenog odgovora iz HAC-a o nazivu nema, radnici na gradilištu izbjegavaju novinare, a kuloarske priče govore kako će se vratiti prvobitni naziv Kotezi.

U međuvremenu netko je skinuo slova s table na kojoj je pisalo Bunina. Jesu li slova Bunina skinule službene osobe da bi stavile naziv Kotezi ili su natpis skinuli nezadovoljni seljani Koteza, zasad se ne zna, ali saznat ćemo uskoro, najdalje za dvadesetak dana kada će premijerka Jadranka Kosor službeno otvoriti novu dionicu Dalmatine do Vrgorca.