MILAN KUJUNDŽIĆ

'Hrvatska diplomacija ne radi ništa što je u interesu države'

02.12.2014 u 17:27

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić, koji je u Splitu u utorak predstavio svoj program, najavio je kako će se 'u formalnom smislu' najviše koristiti ovlastima vanjske politike, obrane i nacionalne sigurnosti, ističući kako smatra da su sigurnosne službe u zapuštenom stanju.

'Žurno će ih oživiti pa će Hrvatska moći kontrolirati svoju unutarnju i vanjsku sigurnost te međunarodnu politiku i diplomaciju', rekao je, dodajući kako sada hrvatska diplomacija ne radi ništa što je u interesu države te da ljudi u diplomaciji ne bi trebali biti birani po stranačkoj liniji ni po privilegijima, nego po kompetencijama.

Predsjednički kandidat Kujundžić smatra kako je upravo predsjednik države najodgovornija osoba za stanje nacije i države.

'Ništa ja ne nudim niti imam čarobna rješenja. Rješenja su i nada u hrvatskom narodu. Ona su u vama, a mi se samo trebamo organizirati, uspraviti, reći u sebi, a onda naglas - mi nismo podstanari u ovoj zemlji, to je naša Hrvatska, nećemo je dati nikome', rekao je na početku predstavljanja svojega izbornog programa 'Nova Hrvatska' u Domu hrvatske vojske u Lori, pri čemu su ga nazočni nekoliko puta prekinuli pljeskom.

'Hrvatska će biti zemlja u kojoj ćemo svi biti jednaki, kao i pred Bogom, govorit ću istinu, a ne se kao Josipović čuditi što se u državi događa. O koruptivnim aktivnostima u nogometu sve itekako dobro zna jer za njega rade obavještajne službe, a on kao sada kada jeTorcida izašla na Rivu, se čudi. Dok Kolinda kao Alisa u zemlji čudesa obilazi svoju zemlju, upoznaje sada svoj narod!', poručio je Kujundžić.

Istaknuo je da će Hrvatska, ako bude izabran za predsjednika, biti zemlja u kojoj će se tražiti radnik, a ne radno mjesto.

Hrvatskoj je potrebna etička, moralna i zakonska obnova jer je zemlja u prijelomnome i presudnom razdoblju svoje novije povijesti u kojem je stanje naroda vrlo teško, ocijenio je, dodajući kako je jedini način za spašavanje budućnosti konačno se suočiti s istinom i shvatiti kako smo pred ponorom.

'Hrvatskoj treba predsjednik koji je slobodan jer samo slobodan Hrvat na čelu slobodne Hrvatske spreman je suočiti se s istinom i upaliti veliko svjetlo, a oni se boje istine i boje se svjetla. Zbog toga se i Josipović boji suočiti sa mnom', poručio je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, izjavio je kako su Hrvatsku uništile stranačke politike. 'Ja sam čovjek koji će sigurno okupiti hrvatsku djecu, znanje, poštenje, rad i snagu, a ne se baviti politikama špijunskih i podzemnih igara. Ovoj zemlji treba predsjednik dijaloga, uvažavanja, istine i pomirbe, a ne eksponent stranaka, interesnih grupacija i lažnih ideologija', zaključio je.

U sklopu posjeta Splitu predsjednički kandidat Milan Kujundžić bio je i u Domu za nezbrinutu djecu 'Maestral', Domu za starije osobe 'Lovret' te u prihvatilištu za beskućnike Udruge MoSt.