MILANOVIĆ NAJAVIO FARBANJE

'Hrvatska će nakon izbora biti crvena'

28.12.2010 u 20:06

Bionic
Reading

Riječki SDP održao je danas u Rijeci svečanu sjednicu na kojoj su uručena priznanja članovima za doprinos razvoju stranke uz nazočnost predsjednika SDP Zorana Milanovića

Ocijenio je da se u kontinuitetu djelovanja u proteklih 20 godina 'teško može pronaći bolja i jača organizacija' SDP-a od riječke. Pred nama je teška godina, a u njoj moramo postaviti temelje za ono što dolazi pa tako i za pobjedu SDP-a na idućim izborima, rekao je Milanović. Nije bitno hoće li Hrvatska biti crvena nakon narednih izbora, a bit će, nego je bitno da ne bude farbanja, to je ono što moramo mijenjati, istaknuo je.


Predsjednik SDP-a je ustvrdio da u zemlji nije problem preveliki broj općina i gradova nego premalo novca i ovlasti kojima oni raspolažu. Rijeka i druge jedinice lokalne samouprave ne mogu biti taoci centralizacije jer ih ona guši, dodao je.

Milanović je kazao da u normalnom društvu ne bi trebalo biti borbe protiv korupcije jer to ukazuje na to da smo u nekoj vrsti rata. Sprečavanje korupcije bi u normalnom društvu trebalo biti uobičajena pojava, rekao je.

Predsjednik GO SDP Rijeke Vojko Obersnel je ustvrdio da se Rijeku ne vrijeđa govoreći joj da je 'crvena' jer je to, kako je rekao, simbol socijaldemokracije u Europi te hrvatske državnosti ali i boja ljubavi.

Kazao je da se 'u Hrvatskoj odvija ciklički proces u kojem je zemlju nakon sedam godina HDZ svojom nesposobnošću vratio na kasne 90-te godine prošlog stoljeća'. Pred nama su teški dani i godine odricanja, ali i predanog rada s jasnim ciljem, ostvarenja rezultata kao i s vladom s Račanom na čelu.

Potpredsjednik SDP i predsjednik Županijske organizacije SDP za Primorsko-goransku županiju Zlatko Komadina je ustvrdio da Hrvatskoj ne trebaju promjene u vladi nego promjena vlade.