nakon pola godine

Hrvati s djecom otišli iz Zambije, u Hrvatskoj će biti tijekom dana

03.06.2023 u 07:49

Bionic
Reading

Četiri hrvatska para, koja su na sudu u Zambiji oslobođena optužbi za trgovinu ljudima, zajedno sa svojom djecom na putu su prema Hrvatskoj i trenutačno su u Dubaiju. Danas bi trebali stići u Hrvatsku. Pola godine boravili su u Zambiji, a nakon oslobađajuće presude u četvrtak, jučer kasno poslijepodne iz Ndole su odletjeli u Lusaku odakle su nastavili put kući

Iako je izgledalo kao borba s vjetrenjačama, čini se da je ovaj slučaj ipak dobio sretan kraj.

'Ispratili smo ih iz Ndole i put je krenuo. Nadamo se da će biti sve kao što smo isplanirali i da će se sve odvijati u najboljem redu. Isto tako smo organizirali sve što je potrebno u slučaju da dođe do nekih nepredviđenih situacija da možemo i njih riješiti', izjavio je jučer hrvatski veleposlanik u Egiptu Tomislav Bošnjak. Nakon šestomjesečne borbe, djeca su ponovno sa svojim posvojiteljima. Vijest je s olakšanjem dočekana u Hrvatskoj, prenosi HRT.

'To je neopisivo bilo kojem ljudskom biću, vjerojatno i iz pozicije i pravne i ljudske, iz pozicije i majke i rođaka i obitelji, tako da su oni u pregrštu emocija. Čekamo još ovaj zadnji korak da doista slete na hrvatsko tlo pa da budemo sretni i da vidimo da je napokon ta agonija završena', izjavila je Sandra Marković, odvjetnica uhićenog bračnog para. Od početka te agonije pa do završetka sudskog postupka Hrvatska je štitila prava i interese osmero hrvatskih državljana, ali i četvero djece koja su stekla hrvatsko državljanstvo.