IDEMO DUBLJE

Hrvati mogu 'progutati' gay policajca s dildom

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 12.06.2010 11:27
  • Objavljeno 12.06.2010 u 10:27
Zagreb Pride-Organi reda su tu da slu_e

Zagreb Pride-Organi reda su tu da slu_e

Izvor: Promo fotografije / Autor: zp

Ovogodišnja kampanja za nadolazeći Zagreb Pride imala je neke od najprovokativnijih slogana dosad – 'Hrvatska to može progutati', 'Mediteran kakav zapravo jest' i 'Zaštitimo svaki poljubac'. Organizatori devete po redu gay povorke, koja će se održati 19. lipnja u Zagrebu, smatraju da je hrvatsko društvo spremno i za žešće kampanje
zp

zp

Izvor: Promo fotografije / Autor: zp

Dva nova plakata prikazuju policajca koji drži ružičasti dildo uz slogan 'Organi reda su tu da služe' te tetoviranu ruku uz parafrazu HDZ-ove krilatice 'Idemo dublje'.

'Time što je poruka vidljivija, ujedno je i dalekosežnija', rekao nam je jedan od organizatora ovogodišnjeg Pridea Franko Dota, koji ujedno smatra da je hrvatsko društvo spremno prepoznati i prihvatiti različitost seksualnih praksi te slobodu seksualnog izražavanja pojedinaca i skupina.

'Da bi promicali različitost, ona mora biti vidljiva javno, a ne sakrivena u četiri zida', tvrdi Dota. Ideja da se lik policajca s dildom iskoristi u svrhu promocije manifestacije počiva na dugogodišnjoj suradnji organizatora Pridea s MUP-om. Njezina je poruka da 'ne smije postojati institucionalna diskriminacija', kaže Dota.

Dok su prva tri plakata i slogana bila orijentirana na seksualne identitete, organizatorima su zadnja dva plakata poslužila kako bi iskazali seksualne prakse, no i općenite probleme hrvatskog društva. 'Nije važno što policajac, kao organ reda, radi s dildom, kao što nije bitno ide li šaka dublje u zahvaćanje političkih problema ili služi za produbljivanje seksualne igre', zaključuje Dota.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!