kreće kampanja

Hrebak: S HDZ-om danas završni pregovori, već smo si stisnuli ruku

20.03.2024 u 14:22

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak izjavio je u srijedu kako će do kraja dana HSLS i HDZ obaviti završne pregovore oko zajedničkog izlaska na parlamentarne izbore dodavši kako su si već 'praktički stisnuli ruku'.

"Vrlo vjerojatno danas imamo završne pregovore s našim partnerima i vjerujem da ćemo izaći zajedno na izbore zato jer nam je važno da realiziramo sve ono dobro što smo napravili, a bilo je toga jako puno, samo mi često gledamo samo ono negativno", rekao je Hrebak u izjavi medijima na međunarodnoj konferenciji o pametnim gradovima.

"Postoji volja s obje strane da se pregovarački procesi završe što prije, da se nastavi suradnja. Mi ćemo to iza zatvorenih vrata, nadam se, i dogovoriti jer već smo si praktički stisnuli ruku", poručio je.

Što se tiče odlazaka iz SDP-ove koalicije koju se najavili Radnička fronta, IDS i Fokus, Hrebak napominje da u toj koaliciji "ima najmanje sadržaja, a najviše svega drugoga".

Puljak: Koalicija predvođena SDP-om pomaknula se prema centru

Predsjednik Centra Ivica Puljak ostaje pri odluci o ostanku u koaliciji s SDP-om za koju je uvjeren da će smijeniti HDZ na izborima.

IDS je od početka komunicirao da želi samostalno izaći na izbore u osmoj izbornoj jedinici, kazao je Puljak, a ono što je za Centar najvažnije je da se koalicija stranaka predvođena SDP-om programski pomaknula prema političkom centru.

"Mislim da su to politike koje su dobre za budućnost naših građana te smo sigurni da ćemo za mjesec dana smijeniti HDZ", rekao je Puljak dodavši da Centar još razgovara sa SDP-om i o listama i o izbornom programu.

Tomašević: U Možemo predizbori, članovi stranke odlučuju o redoslijedu kandidata

Koordinator stranke Možemo Tomislav Tomašević nije htio komentirati stanje u SDP-ovo koaliciji, jer Možemo nikad u nju nije ni ušao.

"Mi smo donijeli odluku o samostalnom izlasku na izbore, ali smo rekli još prošle godine da u nekim izbornim jedinicama, gdje je ljevica tradicionalno slaba, postoji mogućnost 'točkaste koalicije', kako ne bi propali glasovi i mandati. O tome se i dalje vode razgovori s SDP-om", izjavio je.

U Možemu se trenutno provode predizbori na kojima članovi stranke odlučuju o redoslijedu kandidata na listama, kazao je Tomašević, a do kraja ovog tjedna ili do početka sljedećeg očekuje da će biti poznati svi glavni kandidati, odnosno nositelji lista.

Tomašević, Puljak i Hrebak izjavili su to novinarima tijekom konferencije "Smart Cities" u Westinu.