SKUP NA SPLITSKOIJ RIVI

Hrast računa na nezadovoljne birače HDZ-a

30.10.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Politički pokret Hrvatski rast - Hrast danas je na konferenciji za novinare na splitskoj Rivi predstavio svoje kandidate za 10. izbornu jedinicu izvjestivši kako je njihovu listu u proteklih pet dana u toj izbornoj jedinici svojim potpisima poduprlo 11.000 građana

'Zanimanje za našu listu je posebice poraslo u zadnjih nekoliko dana otkako su se glede vladajućeg HDZ-a pojavile turbulencije u vezi istrage o poslovanju te stranke', izjavio je koordinator Hrasta za 10. izbornu jedinicu Ante Mamić. Dodao je i da se HDZ udaljio od svojeg programskog demokršćanskog usmjerenja pa potencijalni glasači sada tragaju za novom političkom organizacijom konzervativnog usmjerenja.

'Ovo je zapravo predkandidacijska lista na koju se može plasirati kandidat koji prikupi najmanje 100 potpisa potpore. Nositelj liste i rangiranje kandidata na listi koja će biti predana Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) bit će određen brojem potpisa građana potpore svakom kandidatu pojedinačno, a prikupljat će se idućih desetak dana, odnosno dva dana do krajnjeg roka za predaju izbornih lista', objasnio je.

Oni koji se kandidiraju na izbornu listu Hrasta potpisuju izjavu da nikada nisu bili dio represivnog aparata koji je gušio razvoj demokracije, zatirao nacionalne interese i opće ljudske vrijednosti u hrvatskom narodu, da nisu kazneno gonjeni u RH i da se nisu nepravedno okoristili tijekom privatizacije ili iskoristili nepovoljne društvene i političke okolnosti radi stjecanja materijalne i druge koristi, kazao je Mamić.

Rekao je kako se očekuje da će se lista Hrasta u 10. izbornoj jedinici, na kojoj je 14 kandidata, povećati za još 4 kandidata.

Na upit prijeti li na predstojećim izborima opasnost rasipanja glasova u konzervativnom političkom spketru, Mamić je kazao 'ne treba nasjedati na floskule o bačenom glasu, jer bačen je glas koji je dan protivno vlastitoj savjesti'.

Dodao je da Hrast u izbornoj kampanji neće napadati nikoga.