ZBOG HAVARIJE KAZNENO PRIJAVLJEN

Horvatinčiću određen 48-satni pritvor

Bionic
Reading

Šibensko-kninska Policijska uprava izvijestila je danas da je kriminalističkom istragom utvrđena osnovana sumnja da je 63-godišnji muškarac iz Samobora, ne navodeći ime Tomislava Horvatinčića, jučer oko 11,30 sati u blizini Primoštena kod otoka Maslinovika počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće na moru u kojoj je poginulo dvoje talijanskih državljana

Šibenska policija navodi i da je u 17,15 sati uz kaznenu prijavu predan istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku.

Kako pak javlja Večernji.hr, Horvatinčiću je istražni sudac odredio 48-satni pritvor zbog potrebe saslušanja svjedoka i dopune istražnih radnji, a za to vrijeme DORH mora podnijeti zahtjev za provođenje istražnih radnji.

Odvjetnik Tomislava Horvatinčića, Branko Baica nakon saslušanja okupljenim novinarima prenio je i riječi samog Horvatinčića.

'Rekao je da mu je izuzetno žao zbog svega što se dogodilo i da će i on osobno i njegova grupa poduzeti sve da umanji posljedice ove strašne nesreće i već su u tom pravcu poduzeti koraci. Pokušat će se stupiti u kontakt s obitelji i s veleposlanstvom i bit će na raspolaganju koliko god bude mogao', rekao je Branko Baica dodavši da se Horvatinčić branio ponavljajući ono što je već izrekao u medijima.

Glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić kazao je pak kako se je Horvatinčić branio šutnjom.

'Protiv uhićenika je određeno zadržavanje od 48 sati u roku kojeg DORH može podnijeti istražni zahtjev i predložiti određivanje pritovra. Uhićenik je prijavljen za kazneno djelo izazivanja pomorske nesreće i to o neizravnoj namjeri što je teža kvalifikacija i za to je predviđena kazna do deset godina zatvora', poručio je Ivić.