SLUČAJ CVJETNI PROLAZ

Horvatinčić povukao tužbu protiv aktivista

  • Autor: Media Servis
  • Zadnja izmjena 06.09.2012 15:54
  • Objavljeno 06.09.2012 u 15:54
3 Tomo Horvatinčić

3 Tomo Horvatinčić

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Nakon više od dvije godine od podnošenja privatne tužbe za klevetu Tomislav Horvatinčić je na današnjem ročištu za glavnu raspravu povukao tužbu i odustao od daljnjeg kaznenog progona aktivista Prava na grad Teodora Celakoskog

Nakon povlačenja ove tužbe iz Prava na grad upozoravaju javnost i nadležne institucije na još uvijek službeno nerazjašnjene okolnosti posudbe 15 milijuna eura, kako kažu, navodno vlastitog novca koje je Tomislav Horvatinčić posudio tvrtki HOTO GRUPA d.o.o.

'Podsjećamo da smo još 14. lipnja 2010. Uredu za suzbijanje pranja novca pri Ministarstvu financija podnijeli prijedlog za pokretanje postupka ispitivanja porijekla novčanih sredstava posuđenih za realizaciju projekta izgradnje stambeno-poslovne građevine Cvjetni. Navedena sredstva HOTO GRUPA d.o.o. je morala osigurati radi nastavka realizacije kredita ishođenog kod Hypo-Alpe-Adria Banka d. d. Prema javno dostupnim i medijski objavljenim informacijama iza Horvatinčića je niz neuspješnih i propalih projekata te je krajnje dvojbeno kako je osobno mogao steći 15 milijuna eura gotovine. Stoga pozivamo nadležne institucije da prekinu štititi moćnike i poduzmu zakonom predviđene mjere u svrhu rasvjetljavanja financijske pozadine slučaja Cvjetni te da u interesu javnosti objave što su poduzele', stoji u dopisu Prava na grad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!