SPREGA S GRADSKIM MOĆNICIMA

Horvatinčić odmah nakon nesreće zvao Davora Jelavića

24.08.2011 u 10:20

Bionic
Reading

Talijanskog odvjetnika obitelji bračnog para koji je smrtno stradao u naletu glisera Tome Horvatinčića čudi činjenica da je pozvano 15 svjedoka, kad je nesreću vidio samo njemački turist. Među svjedocima mogle bi biti i brojne osobe koje je Horvartinčić zvao neposredno nakon nesreće. Među njima je i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za izgradnju Davor Jelavić

Kaže da ne bi govorio o onome o čemu je s Horvatinčićem pričao i da je to za sud. 'Ako me pozovu, ići ću svjedočiti. Već su kod mene bili istražitelji i ja sam im prepričao cijeli razgovor', rekao je za Večernji list Jelavić koji je s kontroverznim poduzetnikom usko surađivao prilikom izdavanja dozvola za projekt Cvjetni. Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Horvatinčić nije nazvao, a Jelavić kaže da ga je on sam obavijestio što se dogodilo.

Među ostalim svjedocima, bit će niz osoba koje je Horvatinčić zvao. Njihova imena istražni sudac Branko Ivić nije želio spomenuti, no pozivi su išli u više gradova: Zagreb, Split, Primošten, Rijeku, Šibenik.

Horvatinčić obitelji stradalih nautičara nudio novac

Tomo Horvatinčić preko talijanskog je veleposlanstva ponudio novčanu odštetu obitelji bračnog para koje je svojim gliserom usmrtio prije tjedana dana, potvrdio je to za Večernji list odvjetnik obitelji Salpietro.

Odvjetnik kaže da se o odšteti sada ne može govoriti, nego da se treba zaključiti sudski proces. Odvjetnik se nada da se ništa vezano uz nesreću neće zataškavati.

'Prvih dana svi su bili susretljivi. Bilo nam je obećano da ćemo u subotu u šibenskoj Lučkoj kapetaniji, koja je snimila čitav hod glisera i točno se zna kuda je i kojom brzinom išao, dobiti tu snimku na uvid. No u subotu u Lučkoj kapetaniji nije bilo nikoga. Ne bismo voljeli da se sada počne nešto zataškavati', rekao je Passini. U slučaj je uključena i riječka odvjetnica Ana Marija Laskarin kojoj bi trebao biti predan materijal Lučke kapetanije.