OPTIMISTIČNI NA OTVORENJU

Holding očekuje 75 tisuća korisnika u putničkoj agenciji

10.02.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Među prvim aranžmanima koje će nuditi agencija bit će putovanja na Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini te organizirana ljetovanja za djecu od 7 do 18 godina

Puni optimizma najavljujući kako je riječ o pokušaju da se na tržištu izbore za svoj dio kolača, predstavnici Zagrebačkog holdinga pustili su danas u rad svoju putničku agenciju poručujući da je to mali korak za ovu gradsku megatvrtku, ali veliki za podružnicu Vladimir Nazor koja se već pola stoljeća bavi organiziranim ljetovanjem djece i mladih s područja Zagreba te iz socijalno ugroženih obitelji.

Na prozivke zagrebačkog HSS-a da bi se Holding trebao baviti komunalnom djelatnošću, a ne svaštarenjem, među koje spada i danas otvorena putnička agencija, glasnogovornik Holdinga Dušan Viro poručuje da je neozbiljno iznositi takve ocjene te prozivati podružnicu koja se isključivo bavi turističkom djelatnošću zbog otvaranja vlastite putničke agencije.

A optimizam kojim su prštali na otvorenju oslikavaju i brojkama koje si priželjkuju u prvog godini poslovanja – 250 tisuća noćenja, 75 tisuća korisnika te 30 milijuna kuna prihoda.

Srđan Vlaović, voditelj podružnice Vladimir Nazor, podsjetio je na vlastite turističke kapacitete koje ova Holdingova tvrtka ima na moru (Savudrija, Duga uvala, Crikvenica, Veli Lošinj, Punat, Skradin), ali i na kontinentu – u Zagrebu te u Sloveniji, zbog čega imaju i prednost nad ostalim agencijama iste poslovne aktivnosti. Priznaje da ne očekuju profit preko noći, ali ako se zadrže na planovima, ima i prostora za optimizam, poručio je na otvorenju.

Među prvim aranžmanima koje će nuditi agencija bit će putovanja na Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini te organizirana ljetovanja za djecu od 7 do 18 godina, koji su i ciljana korisnička skupina ove nove Holdingove poslovne inicijative.

Voditeljica novootvorene putničke agencije u Petrinjskoj ulici je Irena Kraljević, uz još pet mladih djelatnika koji nisu novozaposleni, nego su preraspoređeni s drugih poslova unutar Vladimira Nazora.