nabava u tijeku

Holding objasnio zašto će građani dobiti manje vrećice za bio otpad, a dio veće za plastičnu ambalažu

10.02.2021 u 13:04

Bionic
Reading

Zagrebčki holdnig (ZGH) je, kako smo jučer objavili, raspisao 50 milijuna tešku javnu nabavu za nabavku vrećica za plastičnu ambalažu i bio otpad. Za razliku od nabavke prije tri godine kada su vrećice za bio otpad bile od 30 litara sada se traže od minimalno 10 litara, a dio građana će dobiti za plastičnu ambalažu 120 litarske vreće umjeto 60 litarskih

Tko se sve javio na natječaj za ovaj posao trebalo bi biti poznato 10. ožujka. Zašto su se odlučili na smanjenje vrećica za bio otpad i povećanje litraže kesa za plastiku za dio korisnika iz Holdinga objašnjavaju - jer su tako tražili građani.

'Od prve podjele vrećica za odvojldingeno skupljanje otpada 2019. godine, pratimo zadovoljstvo korisnika prvim vrećicama putem svih kanala: telefonskih poziva, mailova, pošte, društvenih mreža, Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga, a također i u direktnom kontaktu s građanima putem tribina i javnih događanja te prije samog raspisivanja javne nabave novih vrećica i provedene web ankete koju je ispunilo preko 900 ispitanika.

Prema povratnim informacijama dobivenim od naših korisnika, zaključeno je kako bi većini korisnika odgovarao manji volumen smeđih biorazgradivih vrećica za odlaganje biootpada i veća količina takvih vrećica. U pogledu žutih vrećica za odlaganje plastične i metalne ambalaže volumena 120 litara, zaključeno je kako dio korisnika ima želju i mogućnost koristiti vrećice većeg volumena, dok većini korisnika odgovara trenutni volumen vrećice od 60 litara koje zauzimaju manje stambenog prostora', stoji u odgovoru iz ZGH.

Također napominju da je svijest građana grada Zagreba o odvajanju otpada na visokoj razini i ona rezultira sve većom količinom odvojeno skupljenog otpada, pa se tako za 2021. godinu povećava i potreba za ukupno većim volumenom vrećica kako za biootpad, tako i za plastičnu i metalnu ambalažu.