IGRA SKRIVAČA

Hoće li se Putin sutra ukazati javnosti?

15.03.2015 u 16:52

Bionic
Reading

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je komentirati u nedjelju izvješće ruske neovisne televizijske postaje Dožd u kojemu se navodi da predsjednik Vladimir Putin nije bilo u Moskvi posljednjih nekoliko dana

Putin, koji nije viđen u javnosti više od jednog tjedna, odgodio je sastanak s čelnicima Kazahstana i Bjelorusije prošloga tjedna.

Izvori su rekli za Dožd da se predsjednik nalazi u svojoj rezidenciji na Valdajskom jezeru u regiji Novgorodu. Peskov je odbio komentirati te navode.

Jedsn dužnosnik kazahstanske vlade, koji je želio ostati anoniman, rekao je za Reuters da je Putin možda odgodio sastanak s čelnicima Kazahstana i Bjelorusije zbog bolesti. Međutim, Peskov je u izjavi za Reuters u četvrtak ustvrdio da je 62-godišnji predsjednik dobrog zdravlja.

Putinov nestanak iz javnosti iznjedrio je mnoge teorije: od bolesti, toga da mu je ljubavnica rodila dijete pa čak i njegove smrti

Kremlj je demantirao sve glasine.

Putin ima predviđeni sastanak s kirgistanskim čelnikom Almazbekom Atambajevom u Sankt Peterburgu u ponedjeljak, priopćio je Kremlj u petak.