pronađeno rješenje

HGK: Vozači teretnih vozila mogu se kretati i bez e-Propusnica

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 04.04.2020 13:21
  • Objavljeno 04.04.2020 u 13:21
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Temeljem nove upute vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica pod uvjetom da se nalaze u teretnom vozilu i ako kod sebe imaju potrebni dokument, priopćeno je u subotu iz Hrvatske gospodarske komore (HKG).

Iz HGK navode ka su se "nakon uvođenja e-Propusnica, vozači teretnih vozila našli u nepovoljnom položaju budući da je sustav njihov posebni režim izjednačavao s osobama kojima su izrečene mjere samoizolacije. HGK, HOK, HUP i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražili su od Stožera i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture što hitnije rješenje nepovoljne pozicije za vozače.

Na temelju zajedničkoga prijedloga osiguran je nesmetan nastavak cestovnoga teretnog prometa i nakon 6. travnja", ističe se u priopćenju. Iz HGK navode da je promet krvotok svakog gospodarstva, a pogotovo u ovim okolnostima epidemije bolesti Covid-19.

"Kontinuirano balansiramo između mjera na snazi i potrebe da se osigura nesmetan protok robe pa je tako i ovo primjer kvalitetne suradnje na svim razinama i brzog pronalaska modela koji funkcionira,“ rekla je potpredsjednica za graditeljstvo i promet HGK Mirjana Čagalj.

Na temelju nove upute, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica, pod uvjetom da se nalaze u teretnom vozilu dok obavljaju prijevozničku djelatnost i ako kod sebe imaju jedan od sljedećih dokumenata: CMR, teretni list, otpremnicu ili drugi dokument iz kojeg je jasno vidljivo ime i prezime vozača, oznaka robe te registarska oznaka vozila koje prevozi tu robu.

Također, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu za dolazak na posao do poslodavca i povratak s posla osobnim vozilom, umjesto e-Propusnice, koristiti jedan od tih dokumenata koji je datiran s danom prijevoza, stoji u priopćenju HGK.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!