NEISPLAĆENE PLAĆE

Hercegovačka radio-televizija opet u općem štrajku

24.05.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Hercegovačka radio-televizija (HRT) iz Mostara od ponedjeljka je ponovo stupila u opći štrajk nakon što nisu isplaćene brojne zaostale plaće i riješen status te medijske kuće, navodi se u obavijesti sindikata koja se emitira na programu HRT-a Mostar

'Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva koji se odnose na deblokadu računa poduzeća, isplate minimalno dvije plaće od deset zaostalih, jamstvo o redovitoj isplati zaostalih plaća, kao i izvješću o procesu rješavanja statusa HRT-a Mostar', priopćili su iz sindikata.

TV kuća emitira samo teletekst videostranice s informacijama, bez bilo kakvih drugih sadržaja, odlučili su zaposlenici. Iz sindikata upozoravaju da su posljednju plaću primili za lipanj prošle godine.

HRT Mostar je nakon višemjesečnog štrajka počeo emitirati program prije dva mjeseca, poslije obećanja da će im se isplatiti zaostale plaće, doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te deblokirati račun poduzeća. Umjesto isplate zaostalih, sada se zaposlenicima duguje deset plaća.

Iz Porezne uprave Federacije BiH prošlog tjedna uputili su dopis da će započeti pljenidba opreme zbog neizmirenih poreznih dugovanja i doprinosa.

Problemi su nastupili prije tri godine, nakon što su vlasti dviju županija sa sjedištima u Mostaru i Širokom Brijegu značajno smanjile izdvajanja za tu javnu radio-televizijsku kuću koja emitira program na hrvatskom jeziku.