SLUŽBENO OČITOVANJE

HEP: 'Istražitelji Uskoka jučer nisu bili u prostorima HEP-a'

12.10.2022 u 13:04

Bionic
Reading

Hrvatska elektroprivreda (HEP) u srijedu je odgovorila da Uskokovi istražitelji nisu bili u prostorijama te javne tvrtke, nakon što su mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, objavili da su istražitelji upali i u sjedište HEP-a radi izuzimanja dokumentacije, navodno vezane uz trgovinu plinom

"Istražitelji Uskoka jučer nisu bili u prostorima HEP-a", stoji u odgovoru Hini na upit da prokomentiraju medijske napise. Potvrdili su tek da je "zaprimljeno službeno pismeno MUP-a".

Ističući da, s obzirom na tajnost izvida, ne mogu komentirati radnje koje provode nadležna državna tijela u HEP-u navode da "uvijek i u potpunosti surađuju sa svim nadležnim državnim tijelima".

Jutarnji list objavio je da su izvidi u HEP-u dio istraživanja novog kraka plinske afere u kojemu je Uskok proširio istragu nad bivšim Ininim direktorom Damirom Škugorom i njegovim zamjenikom Stjepanom Lekom te poduzetnikom Goranom Husićem i direktorom tvrtke EVN Croatia Plin Vladom Mandićem za dodatnu štetu Ini od 3,5 milijuna kuna.

Leko i Mandić su uhićeni u ponedjeljak u drugom kraku plinske afere zbog koje su ranije uz Škugora i Husića uhićeni Škugorov otac Dane, bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak te bivša direktorica Plinare istočne Slavonije (PIS) Marija Ratkić.

  • +8
Vlado Mandić - privođenje na ispitivanje u Uskok Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar

Ranije uhićena petorka se sumnjiči da je oštetila Inu za više od milijardu kuna kupujući plin od Ine po 19,5 eura, a potom ga prodajući po čak 210 eura.