n/a

Heljdine palačinke sa šunkom

25.05.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Omiljeni desert većine sladokusaca u drugačijem izdanju. Ovaj će vam recept pokazati kako palačinke poslužiti kao vrlo ukusno glavno jelo

SASTOJCI:

75 g heljdinog brašna
75 g brašna
1 žličica šećera
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1 jaje, razmućeno
300 ml mlaćenice
2 i pol žlice maslinovog ulja
nekoliko listova svježe kadulje, nasjeckane
200 g kuhane šunke, narezane na sitne prutiće
mlada salata za posluživanje

PRIPREMA:

Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu i sol. Dodajte jaje, mlaćenicu i 2 žlice maslinovog ulja. Promiješajte te umiješajte šunku i kadulju.

Zagrijte tavu i premažite je maslinovim uljem. Ulijte po dvije žlice tijesta, s razmacima, na tavu i pecite oko 2 minute sa svake strane. Poslužite s mladom salatom.