SDP-DC-HNS-DSU-SDA

Hefer u Vinkovcima: Spremni smo preuzeti vlast

14.05.2009 u 22:22

Bionic
Reading

Kandidat koalicije pet stranaka na čelu s SDP-om za vukovarsko-srijemskog župana na lokalnim izborima Goran Hefer (SDP) poručio je na predstavljanju liste koalicije za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije kako ta koalicija predstavlja novu političku snagu koja ima sve pretpostavke da na lokalnim izborima ostvari odličan rezultat i preuzme vlast u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VINKOVCI - Koaliciju čine Socijaldemokratska partija (SDP), Demokratski centar (DC), Hrvatska narodna stranka (HNS), Demokratska stranka umirovljenika (DSU) i Stranka demokratske akcije (SDA).

Govoreći na skupu koalicije, održanom u hotelu Slavonija, Hefer je istaknuo kako je od 41 kandidata na listi za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije čak 17 žena, koje, kako je rekao, 'nisu ukras već aktivne članice'.

'Predizbornu kampanju smo radili sa skromnim sredstvima ali velika i čista srca u želji da građanima ponudimo promjene te osvajanjem vlasti županijsku upravu učinimo transparentnijom i otvorenom prema svakom građaninu', rekao je Hefer.

Kandidat koalicije za predsjednika Skupštine županije Branko Tušek (SDP) pozvao je birače, 'pa i one iz HDZ-a' da izađu na nedjeljne izbore u što većem broju i daju svoj glas za demokraciju i napredak.

'Dajte glas onima koji će u naredne četiri godine u županijskoj Skupštini biti principijelni. Kada preuzmemo Skupštinu otvorit ćemo je građanima ali i dati pravo opoziciji da zastupa onaj dio građana koji je glasovao za njezine kandidate', obećao je Tušek.

Podsjetivši na predizborni slogan koalicije 'Sigurnost, solidarnost, pravednost', Tušek je naveo kako će te tri odrednice biti osnova na kojoj će koalicija, ukoliko pobjedi na izborima, kreirati novu županijsku politiku u čijem središtu će, kako je rekao, bit građani i njihove potrebe.