'otvoreno' o vučićevom posjetu

Hebrang: Vučić je zadnji s kime se može razgovarati, on je sudionik agresije na Hrvatsku!

12.02.2018 u 22:41

Bionic
Reading

'Danas nismo napravili niti jedan korak naprijed', tvrdi ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang i upozorava da 'bez istine nema pomirbe'. Hebrang je u emisiji 'Otvoreno' na HTV-u rekao da su danas hrvatski dužnosnici s predsjednikom Srbije raspravljali o efemernim pitanjima, umjesto o suštinskim, a to su po Hebrangu - priznavanje agresije na Hrvatsku, inzistiranje na ratnoj odšteti i priznavanje krivnje Beograda za tisuće ubijenih civila tijekom srpske agresije na Hrvatsku

'Vučić je zadnja osoba s kojom se može razgovarati, on je sudionik agresije na Hrvatsku! On kada hoda po Hrvatskoj, uvjeren je da je u Srbiji', tvrdi Andrija Hebrang u emisiji 'Otvoreno' na HTV-u. Kaže da se 'kuća ne može graditi od krova', nego od temelja. A temelji su, tvrdi Habrang, da najprije Srbija prizna i ispriča se za agresiju. 

S druge strane, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović kaže kako je važno normalizirati odnose između Hrvatske i Srbije, bez obzira što je i ovaj susret, kao i svi prijašnji, opterećen sukobima u prošlosti, te trenutnim unutarnjopolitičkim odnosima - kako u Zagrebu, tako i u Beogradu.

  • +9
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Važno je da je došlo do ovog razgovora', tvrdi Jovanović, generalno ocijenjujući posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, te razgovor Vučića s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Dejan Mihajlović, potpredsjednik SDSS-a i načelnik Općine Krnjak, kaže kako su najveći problemi Srba u Hrvatskoj nepostojanje vodovoda i električne energije u nekim naseljima gdje žive Srbi, te općenito loša komunalna infrastruktura u većinski srpskim selima.

'A to je tako i zato što smo zarobljeni u devedesetima', smatra Mihajlović.