ENERGETSKI PROJEKTI

HDZ Zadarske županije predstavio izborni program

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 08.04.2009 18:41
  • Objavljeno 08.04.2009 u 18:28
stipe zrilić zadarski župan hdz

stipe zrilić zadarski župan hdz

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Andrija Lučić

Zadarska Županijska organizacija HDZ-a danas je na konferenciji za novinare predstavila svoj izborni program o kojem je govorio kandidat za župana i aktualni župan Stipe Zrilić

On je rekao da je i u idućemu četverogodišnjem razdoblju ključni cilj ostvarivati ravnomjeran razvoj svih dijelova Županije. O tome se i u ovome mandatu vodilo računa, a mnogi ostvareni projekti uvrstili su nas među najperspektivnije županije u Hrvatskoj, rekao je Zrilić, dodajući da svi ti uspjesi nisu došli sami od sebe, nego su rezultat ambicioznoga i realnog pristupa zadaćama te rezultat stabilne političke situacije u Zadarskoj županiji.

U sljedećem četverogodišnjem razdoblju u planu su mnogi projekti koji su se već počeli ostvarivati, kao i neki novi, rekao je Zrilić i posebno istaknuo da se pokreće projekt plinofikacije Županije. Nastavljaju se projekti korištenja obnovljivih izvora energije, posebice vjetra i sunca, a prostornim planom planirano je deset zona za vjetroelektrane te s vodoopskrbom, koja je jedan od ključnih razvojnih projekata, rekao je Zrilić.

Županijska vlast i dalje će subvencionirati kamate za poduzetničke kredite, a već je osnovan i jamstveni fond za kredite poduzetnicima, rekao je Zrilić. Najavio je i puni zamah navodnjavanja - planira se navodnjavati oko 3.400 hektara poljoprivrednih površina.

Istaknuo je da će Županija u suradnji s Ličko-senjskom županijom još više poticati ostvarenje projekta centra planinskog turizma Sveto brdo koji će povezati more i Velebit, a donijet će se i master-plan razvoja turizma. Najavio je dovršenje zgrade poliklinike, čija je vrijednost 220 milijuna kuna, i ulaganja u školstvo, kulturu i šport.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi