BITKA ZA ISTRU

HDZ: Svađa SDP-a i IDS-a velika je farsa

03.01.2013 u 17:33

Bionic
Reading

Predsjednik istarskoga HDZ-a Marino Roce rekao je danas da je 'svađa SDP-a i IDS-a velika farsa' te je biračima poručio da na lokalnim izborima dobro razmisle hoće li ponovno glasovati 'za opciju koja im je dosad uglavnom davala neispunjena obećanja'

Na konferenciji za novinare u Puli Roce je ocijenio da ni koalicijska vlast ni dugogodišnja IDS-ova vlast u Istri već dvadeset godina nije donijela bitne razvojne projekte ili kapitalne investicije.

'Kukuriku koalicija odlučila se za dva kandidata za istarskog župana, što smatramo prijevarom građana koji zapravo glasuju za istog. Svađa među njima je velika farsa', rekao je Roce i dodao da su SDP i IDS sada, kad nemaju koga prozivati jer su zajedno na vlasti, počeli optuživati jedni druge.

Po njegovim riječima, gotovo u pravilu prije lokalnih izbora 'izmisle se afere i umjetni sukob sa Zagrebom, što zasigurno nije u korist građana'.

'Kukuriku koalicija sve više centralizira zemlju i sve se manje spominje Istra, a sve više regija zapadni Kvarner', istaknuo je Roce i podsjetio da je Istra dobila status županije u vrijeme pokojnog predsjednika Franje Tuđmana.

Istra, smatra on, i dalje tone, a o gospodarskim projektima, poput izgradnje bolnice, institucija za starije i nemoćne, programu za mlade i poslovnim zonama sve se manje govori.

Na pitanje novinara s kim će HDZ izaći na izbore, odgovorio je kako se ta stranka tek sprema za izbore.