kritika

HDZ: Prihodi Grada od poreza na dohodak porasli, a Zagreb sve zapušteniji

26.02.2024 u 20:30

Bionic
Reading

Zagrebački HDZ istaknuo je u ponedjeljak da iako su Gradu Zagrebu prihodi od poreza na dohodak porasli u siječnju za čak 25 posto, za 18,4 milijuna eura u odnosu na prosinac 2023., i iako Grad ima više novca, sve je zapušteniji, razvojno paraliziran i zatrpan smećem.

Nakon što je Vlada RH poreznom reformom ukinula prirez jedinicama lokalne samouprave, kažu iz zagrebačkog HDZ-a, stanovnici Zagreba "ponadali su se da će im porasti primanja, ali to je povećanje bilo znatno manje, zahvaljujući zagrebačkom gradonačelniku Tomaševiću i antirazvojnoj družini NeMožemo, koji su nabili najveći porez na plaće u Hrvatskoj".

Ocjenjuju da je to "socijalno bešćutan potez" kojeg je gradonačelnik Tomislav Tomašević pokušao opravdati tvrdnjom da će Zagreb pretrpjeti nenadoknadive financijske gubitke zbog ukidanja prireza. S obzirom na danas objavljene podatke o enormnom porastu poreznih prihoda Grada Zagreba za siječanj ove godine, pokazalo se da je to bila tek jedna od mnogobrojnih laži zagrebačkog gradonačelnika, priopćila je zagrebačka organizacija HDZ-a.

Dodaju da su Gradu Zagrebu u siječnju 2024. prihodi od poreza na dohodak porasli za čak 25 posto, odnosno za 18,4 milijuna eura u odnosu na prosinac prošle godine. Ovom dinamikom u 2024. ti će isti prihodi porasti za najmanje 220 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Ocjenjuju da Grad Zagreb nikad nije imao više novca na raspolaganju, no ipak je sve zapušteniji, prometno i razvojno paraliziran, zatrpan smećem. "Od sanacije Jakuševca – ništa, a kupuju se 'moderni' tramvaji stari 30 godina. Nabijanje Tomaševićeva harača potpuno je neopravdano", kažu iz HDZ-a, i zaključuju da je Možemo! "varao Zagrepčane".