HSP ZAZIVA IZBORE

'HDZ-ovi unutarstranački sukobi izazvali su afere'

05.10.2010 u 18:37

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava (HSP) smatra kako je došlo vrijeme da Hrvatska iziđe na izbore i dobije vladu s punim legitimitetom i punom snagom koja može rješavati probleme države u ovome trenutku, rekao je danas predsjednik HSP-a Danijel Srb na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu.

Upozorio je da se u Hrvatskoj vrijeme nepotrebno gubi na međusobne svađe zbog toga tko je više kriv i tko je veći lopov dok radnici štrajkaju glađu i ostaju bez radnih mjesta.

'Pravo je pitanje postoji li ijedna ozbiljna mjera koja rješava gospodarske probleme', rekao je Srb, ustvrdivši da od 66 zakona koji su u saborskoj proceduru nijedan ne dolazi iz ministarstva gospodarstva kao neka antirecesijska mjera.

'Kad je u pitanju gospodarstvo ili temeljni odnosi na nacionalnom političkom prostoru, stvari ne idu dobro. Hrvatska ne zna kamo ide, a vrijeme se gubi u svađama. Ako u takvim uvjetima budemo morali još godinu dana čekati na izbore, izgubit će se još nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta, a situacija će biti sve gora. Vlada nema vizije ni snage ući u bilo kakve promjene politike i vrijeme je da to prekinemo i otvorimo nove perspektive. To je moguće samo nakon izbora', smatra Srb.

Dodao je da će odluka o mogućim izvanrednim izborima ovisiti o odnosima u HDZ-u i 'njihovim unutarstranačkim sukobima'.

'Iz tih su sukoba proizišle sve ove afere, a posljedica je gospodarski pad', kazao je predsjednik HSP-a Danijel Srb, istaknuvši da nitko nema pravo u ovoj zemlji zbog međusobnih obračuna ili stranačkih interesa zakočiti razvoj države.

Na konferenciji je najavljen povratak u stranku oko tisuću pravaša iz svih hrvatskih županija koji su prešli u HSP "Dr. Ante Starčevića". Sljedećih dana, najavio je povjerenik HSP-a za Brodsko-posavsku županiju Mladen Leovac, vratit će se nekoliko podružnica iz zapadnog dijela županije.