OBLJETNICA U LAUBI

HDZ-ovci se skupili u premijerovom kvartu, pogledajte tko je sve došao

12.03.2024 u 20:41

Bionic
Reading

Vodstvo HDZ-a krenulo je u kampanju s obljetnice osnivanja stranačkih zagrebačkih četvrti u zagrebačkoj Laubi, kultnom umjetničkom prostoru smještenom na zagrebačkom Črnomercu, gdje živi premijer Andrej Plenković. Tim povodom na RTL-u je gostovao glasnogovornik Vlade Marko Milić

'Ovdje smo u Laubi na kultnom zagrebačkom mjestu koje ujedinjuje kulturu i umjetnost i rekli bismo urbani štih Zagreba, ovdje na Črnomercu gdje i živi premijer Plenković', rekao je Milić za RTL.

Podsjetio je da će premijer biti nositelj liste u I. izbornoj jedinici, te spustio šefu SDP-a Peđi Grbinu što neće izići na megdan Plenkoviću.

'Imamo i novost na ovim izborima, a to je, koliko čitam u medijima, da lider najveće oporbene stranke, koji inače živi u Zagrebu, neće ovdje biti nositelj u prvoj izbornoj jedinici, nego bježi negdje dalje. To je naravno njegovo pravo, ali važno je da građani Zagreba to znaju', kaže Milić.

  • +33
Obilježavanje 34. obljetnice HDZ-ovih podružnica u gradskim četvrtima Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Istaknuo je da će HDZ-ova kampanja u Zagrebu biti afirmativna, usmjerena na postignuća vlade. 'Razlika je što do sada na izborima nismo imali Možemo, a sada građani jasno mogu vidjeti razliku u našoj politici i politici koju oni nude. Za razliku od onih koji svojim političkim oponentima zazivaju zatvore i istrage, i progone i linč, mi i s takvima koji, iako su na gradskoj vlasti, surađujemo u interesu Zagreba i bez Vlade se ni jedan kapitalni projekt ne ostvaruje. Predstavit ćemo građanima sve što smo do sada napravili. Mi smo sigurni u pobjednički rezultat i u Zagrebu i vjerujemo u ostatku Hrvatske gdje ćemo imati jednu kampanju koja će se svesti na postignuća i mjerljive uspjehe Vlade, kvalitetno krizno upravljanje, rješavanje problema s vizijom za budućnost', kaže Milić.

Upitan hoće li on osobno biti na listama, Milić je rekao kako je 'spreman na sve izazove'. 'Ima vremena i za mene. Najvažnije je da ćemo izbornim jedinicama ići s najjačim kandidatima. Spojit ćemo iskustvo i mladost", objasnio je.

Komentirajući temu nadležnosti EPPO-a za aferu na Geodetskom fakultetu, istaknuo je da se Vlada ne miješa u rad nadležnih tijela kao što to oporba stavlja u srž svog programa za izbore. 'To nije naš posao niti je nikada bio, niti će ikada biti. Prepuštamo nadležnim institucijama da dalje postupaju sukladno svojim ovlastima. Nikada se premijer nije miješao u ni jednu istragu pa ni ovu oko 3D skeniranja zgrada i Geodetskog fakulteta', zaključio je.