MINI SABOR U VARAŽDINU

HDZ-ovci Kosor dočekali transparentom: J.K is OK

14.10.2011 u 21:39

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas u Varaždinu kako je vodstvo HDZ-a složno, vjerno stranci i domovini te će zato HDZ pobijediti na izborima

'Vodstvo HDZ-a je složno. Radimo kao jedno, međusobno se podupiremo kao obitelj, znamo se dogovoriti i vjerni smo stranci i domovini, i zato ćemo pobijediti na parlamentarnim izborima u prosincu', rekle je Kosor na Saboru HDZ-a 3. izborne jedinice, održanom poslijepodne u varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Naglasivši kako oporba više od dvije godine vrijeđa HDZ i želi srušiti Vladu, predsjednica HDZ-a je pred članovima stranke i visokim stranačkim dužnosnicima poručila kako neće dopustiti da bilo tko vrijeđa i ponižava stranku i članove HDZ-a.

'Na krive su se namjerili. To neće proći i taj film neće gledati', dodala je Kosor.

U travnju ove godine nitko osim nas i partnera u vladajućoj koaliciji nije vjerovao da ćemo završiti pregovore (s EU) do kraja lipnja. Oporba je opstruirala završetak pregovora jer nisu glasovali za zakone koji su bili ključni za otvaranje i zatvaranje poglavlja, naglasila je premijerka Kosor.

Dodala je kako je jedan od tih zakona i Zakon o sprečavanju sukoba interesa kojeg oporba ustrajno pokušava srušiti pa još nije izglasano povjerenstvo koje bi ga trebalo oživotvoriti.

Naglasila je da se HDZ zalaže za borbu protiv korupcije koja mora ići dalje u svim smjerovima, bez obzira na ime, prezime i pripadnost stranci te da HDZ-u treba novi četverogodišnji mandat kako bi se borba protiv korupcije nastavila.

Predsjednica HDZ-a također je kazala kako će HDZ pobijediti na izborima te dodala: 'Kad se skupi nas više od 220 tisuća, to je snaga koja ide u pobjedu i koja je spremna i dalje čuvati Hrvatsku'.

Osim predsjednice stranke okupljenima na Saboru HDZ-a 3. izborne jedinice obratili su se i ministar unutarnjih poslova i koordinator za 3. izbornu jedinicu Tomislav Karamarko, predsjednici Županijskih organizacija HDZ-a Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije - Tomislav Kezelj, Vladimir Ivković i Milivoj Škvorc, kao i čelni čovjek varaždinske prehrambene tvrtke Vindija Dragutin Drk.

Prije Sabora HDZ-a u varaždinskoj Sportskoj dvorani, predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor je u Gornjem Knegincu nazočila obilježavanju početka radova na izgradnji Trafostanice Kneginec te je posjetila varaždinsku Slobodnu zonu.