U ISTO VRIJEME KAD I SJEDNICA

HDZ-ov Stipe Perić prozvao sinjsku vlast zbog komemoracije za žrtve Markovića jame

26.05.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika u sinjskom Gradskom vijeću Stipe Perić prozvao je u nedjelju sinjsku gradsku vlast da je nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazala 'upravo u vrijeme' komemoracije za žrtve Markovića jame, održane u subotu

Gradska vlast predvođena Mirom Buljem i koalicijskim mu partnerom SDP-om, nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazala je upravo u vrijeme održavanje komemoracije, zbog čega je Klub vijećnika HDZ-a odbio sudjelovati u njenom radu, priopćio je Perić.

Naveo je da je bez oporbenih vijećnika, sjednica završila vrlo brzo, te da je i gradonačelnik Bulj uz kašnjenje od pola sata na službeni početak programa, uspio doći na komemoraciju, 'no pretpostavljamo, nepripremljen i u žurbi nije uspio naručiti i donijeti barem cvijeće'.

Ističe kako je izaslanstvo GO HDZ Sinj sudjelovalo na komemoraciji pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora u prigodi obilježavanja 80. obljetnice Markovića jame i odalo počast za 140 nevinih hrvatskih vojnika i civila koje su 1944. pogubili pripadnici Desete dalmatinske partizanske brigade i Mosorskog partizanskog odreda.

Ovaj čin sinjske gradske vlasti SDP-Most pod vodstvom Mira Bulja, nije ništa drugo nego još jedan 'pucanj' u nevine partizanske žrtve Markovića jame, svirepo pogubljene prije 80 godina, što je sramotno i nedopustivo danas u modernoj i neovisnoj Hrvatskoj, ističe Perić.

Neprimjerenim drži i što je u subotu, na dan komemoriranja žrtvama Markovića jame, 'Buljeva direktorica jedne sinjske gradske tvrtke' na društvenim mrežama čestitala Dan mladosti i objavila fotografije sa štafetom i zvijezdom petokrakom.

'Mišljenja smo da bi se svi gradski dužnosnici, svi dionici političkog i javnog života u Sinju trebali suzdržati od veličanja totalitarnih i autoritarnih režima koji su kroz povijest hrvatskom narodu nanijeli toliko zla', poručio je predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika.

sve osim nogometa

Učitavanje...