IZLOŽIO PROGRAM

HDZ-ov kandidat Crnoja predstavio se braniteljima u šatoru

14.01.2016 u 16:28

Bionic
Reading

U šatoru hrvatskih branitelja prosvjednika na Trgu Nevenke Topalušić ispred Ministarstva branitelja svoj program rada predstavio im je kandidat Odbora za branitelje HDZ-a za mjesto ministra branitelja Mijo Crnoja, priopćili su prosvjednici u priopćenju koje je potpisao jedan od vođa Đuro Glogoški

Crnoja je pukovnik HV-a, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata koji je branio Domovinu kao pripadnik HV-a i HVO-a, diplomirani politolog i magistar znanosti međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti.

'Kao što smo već istaknuli u prošlom priopćenju, novi ministar između ostalog imat će obvezu osigurati hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji mjesto u društvu koje im pripada te zaštitu digniteta Domovinskog rata. Nimalo laka i jednostavna obveza za onoga koji će biti imenovan na tu dužnost', navode branitelji prosvjednici.

Hrvatski branitelji prosvjednici, kako navode, iznijeli su očekivanja kako će u tom smislu u budućem ministru hrvatskih branitelja, neovisno o tome tko će biti imenovan na tu dužnost, imati partnera s kojim će moći uspješno rješavati ključna pitanja i problematiku hrvatskih branitelja, koja se prije svega odnosi na zaustavljanje erozije zdravstvenog, egzistencijalnog i društvenog statusa u hrvatskom društvu.

Hrvatski branitelji koji prosvjeduju na Trgu Nevenke Topalušić omogućit će i svim ostalim zainteresiranima kandidatima za dužnost ministra hrvatskih branitelja da predstave svoj program u braniteljskom šatoru, poštujući demokratsko pravo svakoga tko se vidi na tom mjestu u hrvatskoj vladi, poručili su.