POMOĆ OD 200.000 KUNA

HDZ otkazao skupove; novac ide poplavljenim područjima

19.05.2014 u 18:44

Bionic
Reading

HDZ i koalicijski partneri otkazali su pet završnih predizbornih skupova za europarlamentarne izbore te će novac predviđen za njihovu organizaciju, a riječ je o 200 tisuća kuna, uplatiti za pomoć stradalima od poplave u Slavoniji

Bit će tako otkazani predviđeni predizborni skupovi u Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Splitu i Zagrebu, a umjesto predizborne kampanje za izbore za Europski parlament (EP), cijela stranka posvetit će se pomaganju ugroženima i onima koji su pretrpjeli štetu u poplavama, rečeno je na današnjoj konferenciji u središnjici HDZ-a.

Upućeno je i pismo povjereniku Europske komisije za regionalnu politiku Johannesu Hahnu, u čijoj je nadležnosti Europski fond solidarnosti, u kojem apeliraju za što bržu pomoć stradalim hrvatskim krajevima.

Stranka je pozvala sve članove, simpatizere i ostale građane da se odazovu pozivu za pomoć stradalima uplatom novčanih sredstava na račun Caritasa i Crvenog križa te prikupljanjem hrane i drugih potrepština.

Vodstvo stranke odlučilo je cijelu infrastrukturu HDZ-a usmjeriti na pomaganje u saniranju posljedica poplave, a i 25. obljetnica stranke, koja će se obilježiti u lipnju također će biti posvećena prikupljanju pomoći. U planu je i organizacija humanitarnog koncerta od kojega će prihod biti za stradale u poplavama.

Član Predsjedništva stranke i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Pero Ćosić govorio je o stanju u Brodsko-posavskoj županiji te se zahvalio svim institucijama i građanima koji su sudjelovali u obrani od poplave.

Apeliram na Vladu da u svojim programima što više novca osigura za projekte zaštite od štetnih djelovanja voda te da pripremi i projekte u tu svrhu kojima će aplicirati za novac iz europskih fondova, dodao je te se založio i za što bolju međugraničnu suradnju Hrvatske, Srbije i BiH

Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver istaknuo je kako je sva infrastruktura Mladeži stavljena u službu pomaganja ljudima pogođenima poplavama te naglasio da članovi pomažu na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", general Miljenko Filipović poručio je da su branitelji također uključeni u pomoć poplavljenim područjima te da će i dalje djelovati na zahtjev i uz koordinaciju sa stožerima za zaštitu i spašavanje na terenu.